Blog /

Λαρυγγίτιδα

Λαρυγγίτιδα

IMAGE

Λαρυγγίτιδα  

Πώς η μέθοδος της φωνοθεραπείας (vocal training) βοηθάει στη θεραπεία της χρόνιας λαρυγγίτιδας!  

Ορισμός για τη λαρυγγίτιδα:

Η λαρυγγίτιδα είναι μια φλεγμονή του λάρυγγα που προκαλείται κυρίως από ιογενείς λοιμώξεις λόγω σωματικών αλλαγών στην υγεία. Αυτές οι αλλαγές μπορούν επίσης να προκληθούν από εξωτερικούς παράγοντες όπως οι περιβαλλοντικές συνθήκες ή από την έλλειψη σωστής φωνητικής υγιεινής και όχι μόνο. Η λαρυγγίτιδα μπορεί επίσης να εμφανιστεί ως αποτέλεσμα ερεθισμού των φωνητικών χορδών. Άτομα όπως τραγουδιστές, επαγγελματίες ομιλητές, ή ακόμα και παιδιά μετά από πολλαπλές κραυγές, μπορεί να διαπιστώσουν ότι οι φωνητικές χορδές γίνονται εύθραυστες μετά από την παρατεταμένη κατάχρηση τους.

Οι περιβαλλοντικές αιτίες της λαρυγγίτιδας μπορούν να περιλαμβάνουν επικίνδυνα σωματίδια αέρα και χημικά όπως ο καπνός του τσιγάρου, η ατμοσφαιρική ρύπανση, η σκόνη, η μούχλα κλπ. Η λαρυγγίτιδα μπορεί να συμβεί σε όλους: παιδιά, ενήλικες, τραγουδιστές, δάσκαλοι, (επαγγελματικά ή όχι). Έτσι, χωρίς αμφιβολία, τέτοιες διαταραχές όπως η λαρυγγίτιδα συμβαίνουν ως αποτέλεσμα της έντονης κατάχρησης της φωνής, των περιβαλλοντικών μειονεκτημάτων και της ακατάλληλης φροντίδας του σώματος κάποιου.

Συμπτώματα:

Τα συμπτώματα της λαρυγγίτιδας περιλαμβάνουν:

πονόλαιμο,

βήχα,

βράγχος φωνής (βραχνάδα φωνής,

δυσκολία στην κατάποση,

μερικές φορές πυρετό,

πόνο κατά την ομιλία ή το τραγούδι.

Η λαρυγγίτιδα μπορεί επίσης, να προκαλέσει αλλαγές φωνής που μπορεί να επιμένουν ακόμα και μετά την επίλυση των κυριότερων συμπτωμάτων της οξείας λοίμωξης.

Θεραπεία:

(Πώς αντιμετωπίζουμε το βράγχος της φωνής, τον τραυματισμό,  ακόμη και την παράλυση των φωνητικών χορδών, λόγω λαρυγγίτιδας).

  • Το μοναδικό και επαναστατικό μας μη χειρουργικό πρόγραμμα φωνοθεραπείας (vocal training) όχι μόνο θα σας βοηθήσει να θεραπεύσετε  τη φωνή σας από τους κινδύνους της λαρυγγίτιδας, θα σας διδάξει επίσης πώς να χρησιμοποιείτε τη φωνή σας σωστά σύμφωνα με τα πρότυπα επαγγελματικής ομιλίας / τραγουδιού.
  • Θα μάθετε πώς να αναδιαρθρώσετε τη φωνή σας, τους μύες του προσώπου σας – οι οποίοι θα ελαχιστοποιούν την πίεση των φωνητικών σας χορδών.
  • Αντιμετωπίζοντας την αιτία και όχι μόνο τα συμπτώματα των φωνητικών διαταραχών, τα φωνητικά σας ζητήματα δεν θα είναι ποτέ ξανά ένα πρόβλημα ... και το εγγυόμαστε!

Μέσω της εφαρμογής φυσικών βότανα και ομοιοπαθητικών φαρμάκων, τα συμπτώματα λαρυγγίτιδας (όπως βραχνή, ακανόνιστη φωνή, πονόλαιμος κ.λπ.) θα εξαλειφθούν. Επιπλέον, μόλις μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε τη φωνή σας σωστά (με σωστή τεχνική και σωστή τοποθέτηση της φωνής σας), δεν θα ενοχλήστε πλέον και δεν θα υπάρχει κίνδυνος να βλάψετε τις φωνητικές σας χορδές.