Σχετικα /

Η ομάδα μας

 

 Χατζηνικολάου Ευστρατία – Ρίτα, Υπεύθυνη του κέντρου - Λογοθεραπεύτρια - Φωνοθεραπεύτρια

Η Χατζηνικολάου Ευστρατία - Ρίτα είναι πτυχιούχος του Queen Margaret University College in Edinburgh στη Λογοθεραπεία. Μέλος του Σωματείου Λογοθεραπευτών - Λογοπεδικών Ελλάδος.

Ξεκίνησε την καριέρα της ως λογοθεραπεύτρια σε νοσοκομεία της Αθήνας με αντικείμενο εργασίας την διάγνωση, την αξιολόγηση και την εφαρμογή ειδικών προγραμμάτων θεραπείας ασθενών που πάσχουν από νευρολογικά νοσήματα.

Διαθέτει πάνω από 12 έτη επαγγελματική εμπειρία στις διαταραχές λόγου και επικοινωνίας παιδιών και ενηλίκων. Παράλληλα έχει, συνεργαστεί με άλλα κέντρα λογοθεραπείας όσον αφορά την πρόγνωση, διάγνωση και αποκατάστασης παιδιών με ποικιλία διαταραχών επικοινωνίας.

Ειδικεύεται στις διαταραχές φωνής, καθώς λαμβάνει ειδική συνεχιζόμενη εκπαίδευση σε διάφορους τομείς που αφορούν την επικοινωνία.

Κατά καιρούς έχει δώσει ομιλίες σε σχολεία, φροντιστήρια, καθώς και σε εκπομπές υγείας στη τηλεόραση με θέμα τις διαταραχές του λόγου και της επικοινωνίας στη παιδική ηλικία.

Σήμερα διατηρεί πρότυπο κέντρο ειδικών θεραπειών υγείας πρόληψης, διάγνωσης και αποκατάστασης διαταραχών επικοινωνίας και κίνησης παιδιών, εφήβων και ενηλίκων στο Γέρακα Αττικής με την επωνυμία «ο Δρόμος του Λόγου» (www.dromostoulogou.grwww.facebook.com/ODromosTouLogou. Ακόμη, συνεχίζει με τη συγγραφή άρθρων δίνοντας λύσεις σε θέματα που αφορούν τους τομείς της επικοινωνίας.

 

Λασδινού Στελιάννα, Λογοθεραπεύτρια

Η Λασδινού Στελιάννα είναι πτυχιούχος του Τμήματος Λογοθεραπείας του ΤΕΙ Πατρών και μέλος του Συλλόγου Επιστημόνων Λογοπαθολόγων και Λογοθεραπευτών Ελλάδος.

Σε συνέχεια της εκπαίδευσης της, έχει παρακολουθήσει σειρά σεμιναρίων που αφορούν την αξιολόγηση και αποκατάσταση ατόμων με τραυλισμό, διαταραχές αυτιστικού φάσματος, λεκτική δυσαρθρία και δυσπραξία, ενώ έχει εκπαιδευτεί στις μεθόδους εναλλακτικής επικοινωνίας PECS, φωνημικής τοποθέτησης SIMATA & Τοuch ‘n Say, βελτίωσης ομιλίας και σίτισης OPT και διαταραχών φώνησης Accent Method.

Διαθέτει εμπειρία ως συνοδός παράλληλης στήριξης σε σχολεία και εργάζεται ως εξωτερικός συνεργάτης σε νηπιαγωγεία, γηροκομεία και κέντρα ειδικών θεραπειών.

 

Μουστάρδα Δανάη, Ψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια

Η Μουστάρδα Δανάη είναι ψυχολόγος, μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων, και ψυχοθεραπεύτρια ψυχαναλυτικής κατεύθυνσης. Έχει ειδικευτεί στην Κλινική Ψυχολογία και Ψυχοπαθολογία με μεταπτυχιακές σπουδές στο Παρίσι (Université Paris V- René Descartes), όπου και συνεργάστηκε με δομές ψυχικής υγείας παιδιών και ενηλίκων. Έχει, επίσης, εκπαιδευτεί στην ομαδική ανάλυση και ψυχοθεραπεία, καθώς και στην ψυχολογική αξιολόγηση με χρήση ψυχομετρικών και προβλητικών μεθόδων και στη διεξαγωγή προγραμμάτων επαγγελματικού προσανατολισμού. Εργάζεται ιδιωτικά και συνεχίζει την επιστημονική της κατάρτιση στην ψυχαναλυτική θεωρία και πράξη και στην Ψυχοσωματική προσέγγιση.

 

Τράκα – Ζαρκάδη Κατερίνα, Ιστορικός, Φιλόλογος

Η Τράκα – Ζαρκάδη Κατερίνα είναι πτυχιούχος του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Είναι κάτοχος του Certificate of Proficiency in English (University of Michigan) και του Zertifikat Deutsch (Goethe Institut).

Τέλος, έχει πραγματοποιήσει την πρακτική της άσκηση στο τμήμα Γενικού Ευρετηρίου της Κεντρικής Υπηρεσίας των Γενικών Αρχείων του Κράτους.

 

Άννα Κολοβού, Εργοθεραπεύτρια

Μαρία Παντζίρη, Κοινωνική Λειτουργός - Ειδική παιδαγωγός

Η Παντζίρη Μαρία είναι πτυχιούχος Κοινωνική Λειτουργός απόφοιτη του ΑΤΕΙ Πατρών και  κάτοχος μεταπτυχιακού στην ειδική αγωγή  με εξειδίκευση στις μαθησιακές δυσκολίες (BTEC Advanced professional Diploma in Learning Difficulties and Behavior Problems- Pearson College )

Έχει παρακολουθήσει σειρά σεμιναρίων που αφορούν την ειδική αγωγή καθώς και επιστημονικά συνέδρια.

Έχει εργαστεί σε δομή του Δήμου Βιλησσίων (ΚΔΑΠ-ΜΕΑ ΚΡΙΚΟΣ) που αφορούσε την  δημιουργική απασχόληση και κοινωνικοποίηση ατόμων με ειδικές ανάγκες καθώς και στην κοινωνική υπηρεσία του Δήμου. Ακόμα εργάζεται ως συνεργάτης σε κέντρα ειδικών θεραπειών.